[...] artykułów żywności od proszków Slimfast czy płatków Jenny Craiga zawierają najgorszy z możliwych wybór węglowodanów. Istnieją trzy ogólne kategorie węglowodanów: skrobia, cukry i polimery glukozy. Skrobia pochodzi z wielu konfiguracji. Niektóre cząsteczki są ułożone końcem do siebie, jak sznurek pereł, podczas gdy inne wyglądają jak [...]
[...] wodny skrobi jest używany do wykrywania jodu cząsteczkowego, z którym tworzy zabarwienie niebieskie w wyniku adsorpcji jodu na cząstkach skrobi. W trakcie hydrolizy kwasowej skrobia rozpada się na coraz krótsze łańcuchy polisacharydowe tworząc kolejno: * amylodekstryny (barwiące się z I2 na niebiesko), * erytrodekstryny (barwiące się z I2 [...]
[...] przez enzymy trawienne w celu bycia przyswojonymi przez organizm. Złożonych cukrów (podwójne cząsteczki - dwusacharydy: laktoza, sacharoza, maltoza i izomaltoza) oraz skrobia (polisacharydy) szczególnie unika się w tej diecie. Niektóre skrobie okazują się być tolerowane, szczególnie te zawarte w rodzinie strączkowych (jedynie suszona [...]
Sroda-30.11-Masa tydzień 10 Planowo miałem wstać o 6,jechać spokojnie do sklepu,zjeść śniadanie a wyszło tak, że zaspałem %-) Na szczęście nie jakoś mega dużo więc w miare się wyrobiłem. Trening w miarę okej,ciężary już szły ładne ale o tym niżej. Nogi po treningu: /SFD/2016/11/30/f573c5559bb84a039989f7cc833fefd6.jpg Sylwetka już przy takiej [...]
[...] już urośnie i jest przypieczony to obracam i tyle :-) Gotowy :-) ' A proporcje to tak jak pisałem wszystko zalezy ile mi zostanie WW po odjęciu owoców i wtedy dobieram ilość owsianych i mąk (tutaj używam róznych-kukurydziana,owsiana,ziemniaczana,skrobia ziemniaczana i mąki różnych typów) Zmieniony przez - Damian_619 w dniu 2018-08-09 07:08:20
[...] kazeinian wapnia, w Profi jest jeszcze izolat (na drugim miejscu w składzie) oraz hydrolizat więc jest jak znalazł po treningu. Dodatkowo w Profi masz lepsze węgle (m.in. skrobia woskowa kukurydziana - czyli Waxy Maize), a w Hard jest skrobia modyfikowana :) Na plus Harda jest wysoka zawartość peptydu L-glutaminy (5g na 100g) oraz HMB (2g na [...]
Lepsza w smaku ta Mąka kukurydziana niż ta ryżowa? Bo ryżowa szału nie robi Kukurydzianej nie próbowałem, ale polecam ze skrobia ziemniaczana:D wg mnie Top of the Top chociaż nie jest taka „sticky” jak z ryżowa że skrobi fajne jest to że ze 100g masz tyle żarcia ze hoooy :-P
Lepsza w smaku ta Mąka kukurydziana niż ta ryżowa? Bo ryżowa szału nie robi Kukurydzianej nie próbowałem, ale polecam ze skrobia ziemniaczana:D wg mnie Top of the Top chociaż nie jest taka „sticky” jak z ryżowa
[...] że nie jest najzdrowsza. edit : kotlin pod względem składu nie wypada najgorzej pomidory (160 g pomidorów zużyto na 100 g produktu), substancja słodząca - sukraloza, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, regulatory kwasowości - kwas octowy i kwas cytrynowy, naturalne aromaty, przyprawy, substancja konserwująca - benzoesan sodu Zmieniony [...]
Póki co ja dodaję mąkę kukurydzianą, i też fajne, dość puszyste wychodzą. No i marchewki nawalam, żeby właśnie większe były %-) Ciekawe jakby ze skrobią wyszły.
Frani przymierzam się do Twojego ciacha tego z budyniem i tak się zastanawiam czy koniecznie trzeba go dodawać? Trochę skład budyniu mnie nie przekonuje Moze byc po prostu skrobia ziemniaczana/kukurydziana albo inna mąka ;-) Tetisheri, wiem.. Mimo wszystko staram sie uwazac..
skład tego twarożku to: ser twarogowy, śmietana, wsad orzechowy 25% cukier orzechy laskowe, orzechy włoskie, migdały, syrop glukozowo-fruktozowy z pszenicy i kukurydzy, skrobia modyfikowana kukurydziana, aromaty, regulator kwasowości E330, substancja zagęszczająca E412 barwnik E 160a (ii) , substancja konserwująca: sorbinian potasu Zmieniony przez [...]
[...] tłuszczu mój brzuch wygląda naprawdę nieciekawie. // skóra powinna za jakies czas ( czyt, dlugi czas ) wrócic do normy Czy mogę jeść budyń przygotowany ze szklanki mleka, słodzika i proszku (bez cukru) czy to złe węgle? (niby skrobia ziemniaczana i kukurydziana, ale nie wiem :/) // od czasu do czasu w ramach odpoczynku psychicznego od diety
W składzie dodatkowo masz np. skrobię kukurydzianą. Generalnie węgle, szczególnie proste, zaburzają wchłanialność witaminy C. Skrobia rozpada się do glukozy, glukoza wykorzystuje receptory GLUT4 i GLUT5, tak samo witamina C ze względu na podobieństwo strukturalne (zresztą witaminę C produkuje się na skalę przemysłową poprzez właśnie fermentację [...]
[...] W czasie procesu oczyszczania traci się większość witamin grupy B, niezbędnych kwasów tłuszczowych, błonnik i aminokwasy naturalnie występujące w pełnych ziarnach. Pozostaje skrobia, która zostaje gwałtownie rozłożona przez organizm na glukozę doprowadzając do identycznych problemów jak cukier, zwłaszcza otyłości, zachwiania równowagi cukrowej we [...]